Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
Persoonlijke toespraak met je eigen trouwambtenaar
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Persoonlijke toespraak met je eigen trouwambtenaar

Beste aanstaande bruidsparen, Allereerst gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk en ook heel veel plezier met al jullie voorbereidingen toegewenst. Er zijn nu zo veel dingen te regelen! Een van de belangrijkste dingen is: kies je eigen trouwambtenaar zodat je er zeker van kunt zijn dat er heel veel aandacht aan jullie huwelijksplechtigheid wordt besteed met een warme, persoonlijke, humorvolle trouwtoespraak.

Victoria’s Wedding heeft mij gevraagd op hun spiksplinternieuwe trouwsite een blog te schrijven over mijn belevenissen als zelfstandig trouwambtenaar. In dit eerste blog geef ik jullie graag een kijkje achter de schermen over de voorbereidingen voor het schrijven van een trouwtoespraak.

Heerlijk als ik een aanvraag voor het voltrekken van een huwelijk binnen krijg. Eerst leg ik contact met het bruidspaar via e-mail en daarna per de telefoon om een afspraak te maken om elkaar beter te leren kennen. Dan zullen we zien of het goed klikt tussen ons. (Tot nu toe is dat altijd zo geweest, gelukkig!) Het is natuurlijk heel belangrijk dat wij ons op ons gemak voelen bij elkaar. Zo praat het makkelijker en ook tijdens de huwelijksceremonie geeft dit een goed gevoel.

Een gezellig gesprek aan de keukentafel

Bij Jacomien vindt het interview plaats aan de keukentafel. Foto Jasper Bouman (bruidsfotograaf)

Bij Jacomien vindt het interview plaats aan de keukentafel. Foto Jasper Bouman (bruidsfotograaf)

Twee weken voor jullie huwelijksdatum maken we een afspraak voor een interview. Ik neem voor dit interview altijd ruim de tijd (2,5 tot 3 uur). Ik heb een hele waslijst met vragen en wil van alles van jullie weten om zo een mooie persoonlijke, warme, humorvolle toespraak voor jullie te schrijven. Ook luister ik graag naar jullie wensen en bijna alles is mogelijk, het is jullie dag en die moet helemaal naar jullie zin zijn. Meestal komen de bruidsparen bij mij thuis en zitten we gezellig in de woonkeuken aan onze grote eettafel. Ik zit dan achter mijn laptop hard mee te typen en leg alles wat jullie zeggen vast op de harde schijf. Ik zorg voor koffie of thee en later op de avond een lekker wijntje. Er wordt vaak wat af gelachen en na zo’n interview ben ik nog helemaal vol van alle waardevolle input die ik van jullie krijg. Iedereen heeft altijd prachtige anekdotes.

Bijzondere huwelijksaanzoeken

Ik heb ook al zo veel mooie en bijzondere huwelijksaanzoeken gehoord, verhalen hoe bruidsparen elkaar hebben leren kennen, hoogtepunten in het leven van bruidsparen. Ik denk wel eens, ik zou er een boek over vol kunnen schrijven! In mijn volgende blog zal ik jullie zeker meer van mijn avonturen met mijn bruidsparen vertellen.

Wanneer jullie nieuwsgierig zijn naar mij, neem dan gerust een kijkje op mijn website. Hier staan ook allemaal leuke berichten van andere bruidsparen.

Tot ziens!
Jacomien Valk-Zevenbergen

Zelfstandig trouwambtenaar

in de talen Engels, Spaans, Duits, Frans en Nederlands

 

5 jaar  geleden door   in  Trouwambtenaar. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.