Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
Bruidegom, gefeliciteerd met jullie huwelijk - Victoria's Wedding | De website over trouwen en bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Bruidegom, gefeliciteerd met jullie huwelijk

De bruidegom en de getuige. Foto LoriPhotography

De bruidegom en de getuige. Foto LoriPhotography

Een bruidegom is de benaming voor een man op de dag dat hij trouwt. De benaming wordt ook wel gebruikt vanaf de dag van de ondertrouw. De bruidegom gaat op de dag van zijn huwelijk meestal gekleed in een speciaal trouwpak of trouwkostuum.

Het woord is een verbastering van het woord bruide hom, waarbij hom: man betekent (vgl. het Franse homme). De bruidegom is dus de man van de bruid, het is zelfs de manlijke vorm van het woord. Bijzonder want het stamt uit een tijd dat de vrouw ondergeschikt was aan de man. Meestal is het net andersom, namelijk dat er een vrouwelijke vorm is van een mannelijk woord.
Een bruidegom mag volgens het volksgeloof (de trouwjurk van) zijn bruid niet zien voor de huwelijksdag. Hij neemt een bruidsboeket mee voor de bruid en draagt zelf vaak een corsage.

Bron: wikipedia

6 jaar  geleden door   in  Bruidegom. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.