Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
Bruiloft in thema: trouwen op de boerderij - Victoria's Wedding | De website over trouwen en bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Bruiloft in thema: trouwen op de boerderij

Je hoeft geen boer te zijn om van de buitenlucht te houden. En zo hoef je ook geen boerenstel te zijn om op een boerderij te trouwen. Houd je van rust, ruimte, buiten zijn en privacy? Lees dan vooral even verder.

Voordelen van trouwen op een boerderij

De boerderij is een leuke plek voor een fotoshoot. Foto  Johnhope14

De boerderij is een leuke plek voor een fotoshoot. Foto Johnhope14

Een boerderij heeft verschillende ruimtes voor grote en kleine groepen. Grote ruimtes als de deel of schuur kun je gebruiken voor de ceremonie, het diner of voor een groot feest.

Een boerderij ligt vaak wat afgelegen dus je hebt alle ruimte. Er is genoeg parkeergelegenheid (desnoods bij de buurman). Doordat de buren een stuk verderop zitten, heb je veel privacy en zal er ’s avonds laat niemand komen klagen over geluidsoverlast.

De gasten kunnen overnachten in de boerderij of je creëert een mini-camping in een weiland. De volgende ochtend kunnen de gasten heerlijk genieten in het zonnetje van een echt boerenontbijt met verse streekproducten.

Kleding voor de bruid en bruidegom

Eigenlijk hoef je geen andere trouwkleding te zoeken dan wanneer je op een andere locatie trouwt, al is het misschien handig om niet te kiezen voor een lange sleep. Deze zou wel eens erg vies kunnen worden.

Tip van Victoria: als je hoge hakken niet prettig vindt, kun je nu lekker gemakkelijk kiezen voor laarzen.

 

Receptie buiten in de zon op de boerderij. Foto Wedding Photography by Jon Day

Receptie buiten in de zon op de boerderij. Foto Wedding Photography by Jon Day

Aankleding en verlichting in de boerderij

Leuke aankleding op de boerderij. Zo ziet iedereen waar er getrouwd wordt.  Foto Greg.Buri

Leuke aankleding op de boerderij. Zo ziet iedereen waar er getrouwd wordt. Foto Greg.Buri

Hoe leuk is het om de aankleding een beetje ouderwets te houden? Bijvoorbeeld grote melkkannen als tafeltjes of hooibalen als bankjes. Zonnebloemen en lavendel staan ook prachtig in en rond de boerderij.

De uitnodigingen en kaartjes voor op tafel kunnen ook leuk in stijl met een koe erop of versierd met boerenbont en ruitjes.

Wat erg mooi is als je lange witte gordijnen ophangt aan de grote deuren bij de ingang van de boerderij. Dit staat erg feestelijk en uitnodigend.

Soms heb je in een boerderij niet zoveel verlichting. Zeker als de ruimte niet zo vaak gebruikt wordt. Je kunt hier slingers met gloeilampen ophangen, of lampionnen aan het plafond. Grote kandelaars zullen niet misstaan, maar die zijn wel kostbaar. Let op met kaarsen; de boerderij is waarschijnlijk grotendeels van hout.

Fotoshoot in de natuur

Trouwen op de boerderij. Fotoshoot op ee tractor. Foto mahalie

Fotoshoot op een tractor. Foto mahalie

De (omgeving van de) boerderij is een prachtige en romatische plek voor een fotoshoot. Wat dacht je van de hooischuur, bij de grote machines, in het weiland, voor een houten deur, met koeien, paarden of varkens? Tip van Victoria: ga vooraf met je bruidsfotograaf kijken bij de boerderij naar mogelijkheden. Misschien is er heel dichtbij wel een geheim natuurgebiedje waar je de allermooiste foto’s kunt maken.

Entertainment en vermaak

Een rondleiding op de boerderij kan een onderdeel van de dag zijn. Misschien kunnen de gasten zelf wel een kijkje nemen en ontdekken wat er allemaal gebeurt op een boerderij en welke dieren er leven. Boerengolf kan leuk zijn als jullie de fotoshoot hebben. Huur anders wat oud-Hollandse spellen die de hele dag door gedaan kunnen worden.

Eten en drinken

Als je op een boerderij trouwt, denk je natuurlijk aan heerlijk vers eten, misschien dezelfde dag nog gemaakt op de boerderij. In ieder geval kunnen streekproducten niet ontbreken. Knapperig brood, zoete jam, romige melk en kaas of een medium biefstukje. Vergeet ook grootmoeders appeltaart niet als bruidstaart. Een boerderij is ook een erg geschikte locatie om te barbecueën. ’s Avonds maak je een kampvuur en blijf je lekker lang buiten in de boomgaard en kijk je naar de sterren.

Of je organiseert een schuurfeest met statafels, een biertap en lokale wijnen. Een leuk bandje uit de omgeving weet wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Tip van Victoria: Als je niet zeker bent van lekker weer, kun je een grote tent plaatsen (mits de schuur niet voldoet) om het feest in te vieren.

Fotoshoot op de boerderij tussen de koeien. Foto johnhope14

Fotoshoot op de boerderij tussen de koeien. Foto johnhope14

Cadeautips

Als bedankje voor de komst naar de bruiloft of om te geven aan het bruidspaar:

  • adopteer een kip (paar keer per jaar verse eieren)
  • een tegeltje met een mooie spreuk
  • een zakje met bloemzaadjes (bedrukt met een wens)
  • streekproducten als een potje jam
  • zakje oud-Hollandse snoepjes of stroopwafels
Lekkere alternatieve cupcakes in thema boerderij. Foto clevercupcakes

Lekkere alternatieve cupcakes in thema boerderij. Foto clevercupcakes

En dan nog deze echte bruiloft: Boeren uit Boer zoekt vrouw trouwen natuurlijk in een boerderij:

5 jaar  geleden door   in  Bijzondere locaties , Entertainment , Het feest , Huwelijksdag , Wat hebben we nodig?. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.