Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
Top 10 trouwlocaties in de provincie Utrecht - Victoria's Wedding | De website over trouwen en bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Top 10 trouwlocaties in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht ligt centraal gelegen in Nederland. Voor veel bruidsparen dus een ideale plek om te trouwen. Door de centrale ligging is de trouwlocatie meestal ook makkelijk te bereiken voor familie en vrienden. In dit artikel vind je 10 trouwlocaties in de provincie Utrecht die volgens Victoria de moeite waard zijn om te gaan bekijken.

 

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Kasteel Montfoort

Trouwlocatie Kasteel Montfoort

Kasteel Montfoort – trouwen in een trouwkapel

Gelegen in het zuidwestelijke deel van de provincie Utrecht, ligt aan de Hollandse IJssel, Kasteel Montfoort. Kasteel Montfoort verwelkomt u graag via haar eigen brug over de gracht naar het binnenplein. Het terras op de binnenplaats van het Kasteel is uniek door de twee eeuwenoude kastanjebomen en
uitermate geschikt voor een mooie fotoreportage. Kasteel Montfoort beschikt over diverse zalen waaronder; de authentieke Maarschalkzaal, de prachtige Poorterzaal, de trendy Gelagkamer en de intieme Wapenkamer. De geschiedenisrijke trouwkapel De Commanderije van Sint Jan laat niets aan de fantasie over met de kroonluchter, de Kloostergang en de hoge glas in lood ramen.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Kasteel Montfoort

Trouwlocatie Kasteel Montfoort

 

Fort aan de Klop – een rustieke sfeer

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Fort Aan de Klop

Trouwlocatie Fort Aan de Klop

Trouwen in Fort aan de Klop, een unieke trouwlocatie: in de brasserie Het Wachthuis, in één van de oude artillerieloodsen of bij mooi weer buiten op het door water en groen omgeven Fortterrein. U kunt het burgerlijk huwelijk op het Fort laten afsluiten. Bij de kastanjeboom of onder de grote starshade tent staat een spreekgestoelte met microfoon voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Fort aan de Klop leent zich niet voor luidruchtige feesten met live muziek of Dj’s. De rustieke sfeer van het Fort is juist de reden om voor deze locatie te kiezen.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Fort Aan de Klop

Trouwlocatie Fort Aan de Klop

 

 

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Koetshuis de Haar - provincie Utrecht

Trouwlocatie Koetshuis de Haar

Koetshuis de Haar – elegante eenvoud

Huwelijken worden voltrokken in de kapel, buiten in de tuinen of in het kasteel. De sfeervolle Rooms-katholieke kapel wordt gekenmerkt door sereniteit en elegante eenvoud. Het is mogelijk om in de periode van half mei tot en met augustus in de tuinen van het kasteel te trouwen. Verschillende locaties zijn hiervoor uitgekozen, zoals de romantische rozentuin, onder de grote kastanjeboom en de stijlvolle kruisvijver.

In de schaduw van de reusachtige bomen staat het knusse Tuynhuis. Het Tuynhuis is de voormalige volière van het kasteel en dat is terug te zien in de inrichting. Onder het romantisch rieten dak biedt het Tuynhuis plaats aan 30 gasten.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Koetshuis de Haar - provincie Utrecht

Trouwlocatie Koetshuis de Haar

Ouwehands Dierenpark Rhenen – fotoshoot tussen de dieren

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Dierenpark Rhenen - provincie Utrecht

Trouwlocatie Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark Rhenen biedt alles om uw huwelijksdag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Van de huwelijksvoltrekking tot en met het feest, tot het vervoer van bruidspaar en gasten aan toe. Voor de fotoreportage biedt Ouwehands Dierenpark een uniek decor. Terwijl de fotograaf de prachtigste plekjes met u uitzoekt kunnen de gasten het park in. Wat dacht u ervan om onze gidsen een rondleiding door het park te laten verzorgen? Het zijn geboren vertellers die de gasten tijdens een rondgang van ongeveer 1,5 uur zullen boeien met leuke weetjes en anekdotes.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Dierenpark Rhenen - provincie Utrecht

Trouwlocatie Dierenpark Rhenen

 

Houtzaagmolen De Ster – vlakbij het centrum van Utrecht

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Houtzaagmolen- provincie Utrecht

Trouwlocatie Houtzaagmolen

Houtzaagmolen De Ster is het best bewaarde geheim van de bruisende wijk Lombok en combineert het beste van twee werelden. De authentieke houtzaagmolen, stammend uit 1721, siert een landelijk stuk grond, midden in een levendige wijk, vlakbij het centrum en op een steenworp van het centrale station van Utrecht. De molen beschikt over twee ruimtes, de zagerij en het café, die plaats bieden aan gezelschappen tot 100 personen. De voltrekking van uw huwelijk laat zich uitstekend combineren met een koffieontvangst, receptie of buffetdiner in de molen.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Houtzaagmolen- provincie Utrecht

Trouwlocatie Houtzaagmolen

Sonnenborgh – Museum & Sterrenwacht – samen sterren kijken

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Sonnenborgh - provincie Utrecht

Trouwlocatie Sonnenborgh

Rechtstreeks vanuit het Zocherplantsoen betreden uw gasten via de oude toegangspoort het prachtig gerestaureerde bastion met zijn metersdikke muren. Het Terreplein in het bastion is door een enorm glazen dak overkapt en biedt een fraai uitzicht op de torens van de Sterrenwacht en op de sterrenhemel zelf. Trouwen bij Sonnenborgh geeft u de unieke gelegenheid om op de mooiste dag van uw leven met zijn tweeën of samen met uw gasten de sterren aan de hemel te zien flonkeren. En bij minder mooi weer kunt u op een ‘reis door het heelal’ in het planetarium van Sonnenborgh.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Sonnenborgh - provincie Utrecht

Trouwlocatie Sonnenborgh

 

Onze Lieve Vrouwetoren – 100 klokken luiden

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Lieve Vrouwetoren - provincie Utrecht

Trouwlocatie Lieve Vrouwetoren - Foto’s van Masha Bakker

Met haar ruim 98 meter hoogte is de Onze Lieve Vrouwetoren een van de hoogste laatmiddeleeuwse torens van Nederland. De trots van Amersfoort is de bekendste eyecatcher van de stad en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen met haar 100 klokken, waarvan 7 luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren. Horecaondernemer Ab Kan van Bistro ‘t Kannetje verzorgt het interieur en de aankleding graag voor jullie. Je kunt een arrangement samenstellen zo uitgebreid als je zelf wilt, bijvoorbeeld met bubbels, bruidstaart en koffie, lunch of diner.

 

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Lieve Vrouwetoren - provincie Utrecht

Trouwlocatie Lieve Vrouwetoren - Foto’s van Masha Bakker

 

Fort Vechten – idyllische trouwlocatie

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Fort Vechten - provincie Utrecht

Trouwlocatie Fort Vechten

Fort Vechten is een idyllische trouwlocatie. U kunt kiezen voor een compleet verzorgde dag met burgerlijk huwelijk, receptie, feest en fotoreportage. En dat alles in een prachtige omgeving met oude gebouwen, natuurlijk groen en vele romantische plekjes. De huwelijksceremonie vindt plaats in de Reversezaal of in Barak Z binnen, of bij mooi weer buiten op het terras. De Reversezaal bestaat uit een lange gang en vier chambrees met bar. Het terras biedt uitzicht over de gracht. De zaal heeft een aangenaam klimaat met vloerverwarming en luchtbehandeling. Een houtkachel zorgt voor extra sfeer. In een van de gewelven kunt u de (60 m2) de trouwceremonie houden.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Fort Vechten - provincie Utrecht

Trouwlocatie Fort Vechten

 

Paleis Soestdijk – rijke Oranje geschiedenis

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Paleis Soestdijk - provincie Utrecht

Trouwlocatie Paleis Soestdijk

Trouwen in het decor van het Paleis, met zijn rijke (liefdes)geschiedenis is heel bijzonder. Het is een letterlijke stap in de wereld van de Oranjes met een geschiedenis die 350 jaar teruggaat. Door te trouwen op Paleis Soestdijk, geef je letterlijk een Koninklijk tintje aan je huwelijksdag. Het werd pas mogelijk om te trouwen bij Nederlands mooiste en romantische locatie vanaf 3 januari 2013. Voor de huwelijksvoltrekking wordt gebruik gemaakt van de Stuczaal. De Stuczaal is direct gelegen achter het bordes. Door zijn aankleding uit de tijd van Willem II en Anna Paulowna, is dit één van de sierlijkste ruimtes in het paleis met zijn gebogen plafond dat met cassettes is bedekt. U kunt de huwelijksplechtigheid uitbreiden met een feestelijke toost in de Marmeren Hal. Met mooi weer kan de ceremonie ook achter het paleis, in het park, gehouden worden. Verder is ook de Oranjerie beschikbaar als ruimte voor een feestelijke lunch en/of diner.

 

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Paleis Soestdijk - provincie Utrecht

Trouwlocatie Paleis Soestdijk

Centraal Museum – klassieke ambiance

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Centraal Museum - provincie Utrecht

Trouwlocatie Centraal Museum

Het Centraal Museum is het oudste stedelijke museum en heeft daarvoor verschillende mensen gehuisvest. Zo is het begonnen met de Agnieten (nonnen) in 1600 waarvan nog vele restanten in het museum zichtbaar zijn. Zo hebben ze de kapel bewaard en is de eetzaal van de nonnen nog steeds zichtbaar als ‘de Refter’. Na de Agnieten is het onderdeel geweest van een kinderweeshuis waarna in 1916 het Centraal Museum in het gebouw is gevestigd. Voor de ceremonie is de kapel zeer geschikt, een mooie klassieke ambiance met met een romantische uitstraling. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat ze in eerste instantie een museum is.

Trouwen en bruiloft in trouwlocatie Centraal Museum - provincie Utrecht

Trouwlocatie Centraal Museum

 

5 jaar  geleden door   in  Bijzondere locaties , Utrecht. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.