Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
TIps voor het dragen van buidsschoenen met hakken op je bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Tips voor het dragen van hakken op je bruiloft

Je hebt je prachtige bruidsschoenen klaar staan voor je special day. Je kunt na vele oefenpogingen (of niet, natuurtalentjes bestaan uiteraard ook) er nu eindelijk op lopen. Maar dan komt het, hoe zorg je ervoor dat je zo comfortabel mogelijk je dag kunt doorkomen, zonder dat je blaren en andere voetongemakken krijgt. Uiteraard kan ik je geen 100% “blarenloze” voeten garanderen, maar hopelijk boek je met de onderstaande tips resultaten. 

Bruid en bruidsmeisjes met schoenen. Foto 's SimonShaw

Bruid en bruidsmeisjes met schoenen. Foto 's SimonShaw

Het klinkt misschien vreemd voor een vrouw met een voorliefde voor schoenen, maar damesschoenen met hakken mag je volgens specialisten niet langer dan twee uur dragen. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het langdurig dragen van hakken problemen kan veroorzaken in je rug(gengraat). Bovendien oefenen hakken, met name stiletto’s en naaldhakken, een enorme druk uit op je voeten en daardoor kun je weer knieproblemen krijgen. Tussendoor even gaan zitten kan een geweldige en vooral verstandige optie zijn. Vandaar de tip om schoenen vaak af te wisselen. Of andere schoenen met hakken aan te doen als je het niet ziet zitten om sneakers te dragen. Bijvoorbeeld bij het dansen kun je dan voor een kleine hak kiezen, dat geeft je voet ook meer rust. Ook bij het gebruik van hakken geldt dus: trek ze aan met mate!

Tip van Victoria: Knip en vijl je teennagels. Te lange teennagels kunnen namelijk je voeten behoorlijk pijn doen.

 

Zooltjes of blarenpleisters in je bruidsschoenen

Naast deze twee tips om je trouwdag comfortabel door te komen zijn er ook verscheidene zooltjes die in de bduidsschoenen gebruikt kunnen worden. Deze schokabsorberende zooltjes zorgen ervoor dat de hakken comfortabel zitten en worden vaak ook gebruikt om de drukpunten in je voeten minder pijn te bezorgen. Naast de zooltjes, kun je uiteraard ook naar de blarenpleisters grijpen. Ga je voeten dus niet onderplakken en een collage van pleisters maken, maar plak alleen waar het knelt. Een andere optie is je vooraf te verwennen met een pedicure of een voetenbadje.

Laat de nadelige uitwerkingen van hakken je vooral niet ontmoedigen om hakken te dragen, want tegenover deze nadelen wegen de voordelen veel zwaarder. Afwisseling van het dragen van hakken en voorzorgsmaatregelen, that’s all you need! Mocht je toch één of twee blaren krijgen, maak je dan geen zorgen, want het is uiteraard niet bij elke vrouw te voorkomen. Weet wel, je echtgenoot in spé zal jou ondanks je blaren lief hebben, hij weet tenslotte wat je voor hem over hebt!

Tip van Victoria: na je bruiloft kun je je bruidsschoenen verven zodat je zo nog veel vaker aan kan.

 

5 jaar  geleden door   in  Bruid , Schoenen. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.