Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
5 Handige apps bij de voorbereiding van je huwelijk - Victoria's Wedding | De website over trouwen en bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

5 Handige apps bij de voorbereiding van je huwelijk

Bruid met telefoon. Foto quinn.anya

Bruid met telefoon. Foto quinn.anya

Victoria heeft een aantal apps voor je uitgeprobeerd die bruikbaar kunnen zijn bij de voorbereiding van je bruiloft. Kijk hieronder wat voor apps er zoal zijn en wat je ermee kunt.

  • Our Wedding Plan

‘Our Wedding Plan’ is een handige app om de planning bij te houden. De eerste keer dat je de app gebruikt, word je gevraagd in te vullen wanneer je gaat trouwen en wat je budget is. Het budget wordt vervolgens opgesplitst in diverse categorieën. Bij een budget van 10.000 euro heb je bijvoorbeeld 700 euro voor beauty, health en spa, 500 euro voor entertainment en 2.500 euro voor eten en drinken. Deze categorieën zijn vervolgens weer onderverdeeld, zodat je gemakkelijk kunt bijhouden wat je waaraan hebt uitgegeven. Verder heeft de app een to-do-list, waarin je kunt afvinken wat je al gedaan hebt. De lijst is onderverdeeld in categorieën en er wordt automatisch bijgehouden hoeveel procent van de taken je al gedaan hebt. Tenslotte kun je ook je gastenlijst en leveranciers bijhouden. Een handig alternatief dus voor losse papieren of documenten op de computer, zeker ook omdat je je telefoon eigenlijk altijd in de buurt hebt.

  • Wedding Cakes Idea Book

Deze app is niet heel bijzonder, maar wel goed voor inspiratie voor de bruidstaart. Hij bevat namelijk vele foto’s met voorbeelden. Zo kun je leuke ideeën opdoen en bekijken wat je mooi vindt. Met vele lagen of juist niet? Wit of kleurrijk? Vierkant, rond of hartvormig? Met strikken, met stippen of met bloemen? Ook makkelijk om de banketbakker een idee te geven van wat je voor ogen hebt.

  • Bridal Checklist
Jason en Mo—nica Preston's Wedding. iPhone op je bruidstaart. Foto Randy Stewart

Jason en Mo—nica Preston's Wedding. iPhone op je bruidstaart. Foto Randy Stewart

Dit is een soortgelijke app als de eerste. Ook hierin kun je bijhouden hoeveel van je budget je al uitgegeven hebt en welke taken je al vervuld hebt. Deze takenlijst is bijna net zo uitgebreid als bij de eerste app, maar je dient hier zelf je uitgaven toe te voegen en in bij te houden. De eerste app maakt een verdeling en dan hoef je alleen de bedragen nog maar in te vullen. Dat lijkt makkelijker, maar aan de andere kant vind je het wellicht net zo handig om zelf je begroting te maken. Welke app handiger is, hangt dus van je eigen voorkeur af.

  • Wedding Decorations Ideas

Deze app biedt inspiratie voor de aankleding en decoratie van je huwelijk. Er zijn verschillende categorieën, zoals tafeldecoratie, decoratie voor binnen en decoratie voor buiten. Als je op één van de categorieën klikt, krijg je foto’s te zien met verschillende kleuren en originele ideeën.

  • Tu Boda

Dit is een Spaanstalige app, maar niet minder bruikbaar. Er zijn acht categorieën: uitnodigingen, ringen, bruidsjurken, schoenen, bruidstaarten, eten, bloemen en decoratie. Elke categorie heeft een overzicht met foto’s. De ene categorie is uitgebreider dan de andere, maar dit is wederom een leuke app om inspiratie op te doen en je leveranciers te laten zien wat jou mooi lijkt.
Deze vijf apps zijn gratis te downloaden via de Play Store van Android. Er zijn nog vele andere apps die gaan over trouwen, bijvoorbeeld met inspiratie voor locaties of trouwjurken. Als je zoekt op ‘huwelijk’ of ‘wedding’ krijg je een hele lijst!
Tip van Victoria: Let wel even op de ‘machtigingen’ bij het downloaden: sommige apps geven vervelende en ongewilde reclames.

 

5 jaar  geleden door   in  Van A tot Z , Victoria's trouwtips. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.