Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
Bruidskinderen op je bruiloft - Victoria's Wedding | De website over trouwen en bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Bruidskinderen op je bruiloft

Bruidsmeisjes op je bruiloft. Foto copoqbq

Bruidskinderen op je huwelijksdag zijn niet alleen schattig, maar ook heel handig. Ze kunnen best wel wat taken op zich nemen. Hoe ouder ze zijn, hoe meer verantwoordelijkheid ze kunnen krijgen.

Wie kies je als bruidskinderen?

Als je besloten hebt dat je het leuk en handig vindt om bruidskinderen op je trouwdag te hebben, dan ga je kijken in je familie en kennissenkring welke kinderen bij jullie passen en deze taak op zich kunnen nemen.
Heb je zelf kinderen? Dan kun je voor hun kiezen. Maar misschien heb je wel leuke neefjes en nichtjes of buurjongens- of meisjes die bruidskinderen willen zijn op jullie trouwdag.
Als je niet kunt kiezen omdat je misschien wel teveel keus hebt en niemand wil teleurstellen of twijfelt of de kinderen te jong zijn, kun je overwegen om geen bruidskinderen te nemen. Dat neemt niet weg dat de kinderen die er zijn een taak op zich kunnen nemen.

De kleding van de bruidskinderen

Het mooist is natuurlijk als de kleding van de kinderen bij jullie trouwjurk en – pak past. Ga mee met kleding uitzoeken of geef een lapje stof mee of duidelijke foto’s waar jullie trouwkleding goed op te zien is.
Het is leuk als alle kleding bij elkaar past, maar het is wel heel belangrijk dat de kinderen zich er comfortabel in voelen en dat ze veel bewegingsvrijheid hebben. Het zijn immers wel kinderen.
Traditioneel gezien betaalt het bruidspaar de kleding van de bruidskinderen, maar overleg dit met de ouders van de kinderen. Als (een deel van) de kleding voor meerdere gelegenheden te gebruiken is, kunnen jullie de kosten delen.
Bij de meeste bruidswinkels is ook kleding te koop voor bruidskinderen.

De taken van de bruidskinderen

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen zijn er tal van taken te bedenken voor de bruidskinderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het dragen van de sleep van de jurk
  • Het aangeven van de trouwringen (op een kussentje bijvoorbeeld)
  • Het boeket van de bruid vasthouden als ze beide handen nodig heeft
  • De deuren openhouden
  • De cadeaus van de gasten aannemen
  • Bloemetjes uitdelen aan de gasten
  • Rijst, confetti of rozenblaadjes strooien

Je kan er ook aan denken dat de bruidskinderen meerijden in de trouwauto (als het past), mee gaan met de fotoreportage en dat het bruidsmeisje een eigen boeketje of mandje met bloemetjes heeft.

Trouwtip van Victoria: vraag aan de bruidskinderen wat zij verwachten. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Verschil bruidskinderen, bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Onder bruidskinderen worden kleine kinderen (basisschoolleeftijd) bedoeld die met het bruidspaar meegaan en af en toe een taak hebben zoals de ringen aangeven of bloemen strooien.
Bruidsmeisjes en bruidsjonkers zijn een stuk ouder dan bruidskinderen en helpen de bruid met aankleden of organiseren het vrijgezellenfeest. De bruidsmeisjes zijn bijna net zo mooi gekleed als de bruid zelf. Dit komt door het oorspronkelijke bijgeloof. De bruidsmeisjes moeten de aandacht van boze geesten afleiden.

6 jaar  geleden door   in  Bruidskinderen. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.