Warning: Illegal string offset 'title' in /home/vw/public_html/wp-content/themes/felici/hades_framework/option_panel/options.php on line 37
Praktische tips voor een budgethuwelijk - Victoria's Wedding | De website over trouwen en bruiloft
stickyimage

De complete gids van A tot Z voor aanstaande bruidsparen

Lees meer Sluiten

Praktische tips voor een budgethuwelijk

Victoria heeft al eens een aantal tips gegeven om kosten te besparen op je huwelijk. Er zijn echter nog veel meer ideeën te bedenken waardoor je niet enorme bedragen kwijt hoeft te zijn en het blijkt dat je op deze manier nog steeds een bijzondere dag kunt neerzetten.

Wie nodig je uit?

Als jullie niet teveel uit kunnen geven aan de bruiloft zul je allereerst moeten kijken naar je gastenlijst. Ga de lijst nog eens na en schrap de gasten die er wat jullie betreft niet per se bij hoeven te zijn. Een intieme bruiloft is soms net zo leuk of zelfs leuker dan een bruiloft met heel veel gasten!

Mooiste trouwlocatie of ‘gewone’ feestzaal

Als de groep mensen die je uitnodigt niet al te groot is, kun je kiezen voor een feestzaal. Minder gasten betekent minder kosten wat betreft horeca. Voor de locatie raad ik verder aan om te kijken naar plekken die niet als trouwlocatie bekendstaan. Dit scheelt vaak in de prijs. Een feestzaal kun je leuk aankleden. Ook kiezen voor één locatie kan ook voordeel opleveren, want dan hoef je niet twee keer zaalhuur te betalen en het vervoer van de ene naar de andere locatie.

Diner op de huwelijksdag

Niet alleen het aantal gasten heeft invloed op de kosten van het diner, maar ook het soort diner maakt uit. Wil je überhaupt een diner voor je gasten? Vragen om over na te denken.

Een uitgebreid diner zal duurder zijn dan een buffet of een barbecue en een lunch of high-tea is waarschijnlijk nog een betere optie qua budget. Denk daarom ook goed na over je trouwtijden en programma: als je je dagindeling slim kiest is het wellicht niet nodig om een traditioneel diner te doen. Met betrekking tot eten kun je verder nog besparen op dure, chique hapjes. Bitterballen zijn goedkoper en vallen vaak net zo goed in de smaak. Wat betreft drank kun je ervoor kiezen om niet alle soorten drank te laten schenken.

Kies de trouwdatum verstandig

Kies ook de datum waarop jullie trouwen slim. Op een populaire dag zijn de prijzen hoger en ook in het weekend en op speciale dagen liggen de prijzen hoger dan doordeweeks. Verder zijn de tarieven in de maanden mei tot en met september vaak hoger. Je kan altijd nog kiezen om op maandagochtend in het gemeentehuis te trouwen, maar vraag dat even na bij de gemeente. Natuurlijk is dit niet de meest romantische dag en plek, en je krijgt ook niet altijd een uitgebreide en persoonlijke ceremonie, maar met je gasten kun je er toch iets speciaals van maken.

Tweedehands trouwjurk en decoratie

Je kan natuurlijk een hele mooie nieuwe trouwjurk aanschaffen, maar je kunt ook kijken of je een mooi tweedehands exemplaar kan vinden. Of je kan je moeder vragen of ze haar trouwjurk heeft bewaard. Deze kun je dan bijvoorbeeld laten vermaken; dat is altijd goedkoper dan een nieuw exemplaar aanschaffen. Kijk voor de schoenen ook eens wat je zelf nog in huis hebt. Die oude pumps zijn wellicht niet goed qua kleur of zijn misschien niet meer zo mooi, maar als je ze verft zijn ze weer als nieuw. Verder kun je voor jullie trouwringen ook oude ringen laten omsmelten. Dat is goedkoper dan nieuwe aanschaffen en wellicht krijgen ze hierdoor zelfs nog meer betekenis.

DIY with help from your friends

Ook decoratie en aankleding voor de trouwlocatie is voldoende tweedehands te vinden, maar je kunt natuurlijk ook kijken of je dit zelf kunt maken, eventueel met hulp van vrienden. Dat is nog eens gezellig ook! Kijk op Pinterest voor inspiratie.

Wellicht kunnen jullie vrienden nog wel bij veel meer zaken van dienst zijn. Is er misschien iemand uit je vriendenkring met een mooie of bijzondere auto of ander geschikt vervoer? En ken je iemand die goed kan fotograferen? Is er een vriendin die je make-up zou kunnen doen? Ga zo jullie vriendenkring en familie eens na en kijk waar ze jullie bij zouden kunnen helpen.

Bloemen of iets anders?

Ook op bloemen kan makkelijk bezuinigd worden. Zo zijn de soorten bloemen die je kiest van invloed op de prijs, maar bijvoorbeeld ook de techniek. Kies in ieder geval bloemen uit het seizoen. Het kan daarom geen kwaad hier van tevoren wat research voor te doen. Kijk ook eens bij onze alternatieven voor het bruidsboeket.

Muziek: band of dj

Wat betreft de muziek is een DJ vaak goedkoper dan een band. Wil je toch graag live-muziek, bedenk je dan eens of er in je vriendenkring niemand zit die goed kan zingen of vraag bij een muziekopleiding.

Tip van Victoria: het is niet mogelijk of in ieder geval niet verstandig om op alles te besparen. Let bijvoorbeeld op met champagne, het eten, de hoeveelheid personeel en je kapsel.
5 jaar  geleden door   in  Budget. Je kan alle reacties op dit bericht volgen door middel van de | RSS feed. Je kan een reactie achter laten of een trackback naar je eigen site.